Grip mevsimi uzadı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı: “Grip Mevsimi Uzadı, Dikkatli Olun”

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, gribal hastalıkların bu yıl hala devam ettiğini vurgulayarak, 2025 yılının grip mevsiminin uzunluğuyla diğer yıllardan farklı olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Doğan’a göre, Mayıs ayının ortalarında bile üst solunum yolu enfeksiyonları şikayetiyle hastalar hastanelere başvuruyor ve destek talep ediyor. Grip hastalığı özellikle riskli gruplar için tehlike oluşturuyor. Bu risk altındaki kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak destek almaları gerekiyor.

İstirahat, Sıvı Tüketimi ve Uyku Düzeni Önemli

Riskli gruplardaki bireyler için ciddi solunum yetmezliği ve zatürrenin büyük bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Mustafa Doğan, normal bireylerin ise evde semptomatik tedaviyle iyileşebileceğini belirtiyor. Bu kişilere öneriler ise istirahat, yeterli sıvı tüketimi, düzenli uyku, mevsime uygun beslenme ve dışarı çıkarken uygun şekilde giyinme olacak. Hava sıcaklıklarındaki ani değişiklikler nedeniyle vücut ısısındaki ani düşüşler veya soğuğa maruz kalmanın bu tür hastalıklara davetiye çıkardığını hatırlatan Doç. Dr. Doğan, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

‘Bir Mutasyon Gerçekleşmiş Olabilir’

Uzmanlar genellikle bu aylarda yoğun bir hastalık beklemediklerini ancak bu yılın biraz farklı olduğunu belirtiyor. Mayıs ayında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Doğan, bu durumu mevsimin getirdiği özelliklere bağlıyor. RNA virüslerinin sıkça mutasyona uğradığını belirten Doç. Dr. Doğan, bu durumun toplumda hastalık sayısındaki artışa ve daha önce hastalığı geçirmiş bireylerin tekrar hastalanmasına yol açabileceğini söylüyor. Dolayısıyla, mutasyon olasılığına karşı dikkatli olmak ve korunma tedbirlerini eksiksiz uygulamak önem taşıyor.

Related Posts

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.