“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Kurban Etlerinin Muhafazası Önemlidir

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması gerektiği konusunda uyardı. Yardımcı, kesilen etlerin hemen poşetlenip dolaba konmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığı birleşince et yanabilir, yeşilimsi bir renk alabilir ve zehirlenmeye neden olabilir” dedi.

Doğru Saklama Yöntemleri

Etin kesilmesinin ardından serin ve hava alabilen bir alanda yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesi önemlidir. Bu, etin yumuşak olmasını ve üzerindeki bakterilerin atılmasını sağlar” şeklinde konuştu. Hatta mümkün olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında saklayabileceğini belirtti.

Saklama Yöntemleri

Eti saklayacak kişilere plastik kaplar veya buzdolabı kasaları öneren Yardımcı, buzdolabı poşetlerine etin dikkatlice yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç doğrultusunda eti parçalayarak dondurucuda saklamanın da uygun olduğunu söyledi. Ancak etin parçalanmasında uzman kişilere başvurulması gerektiğini de vurgulayan Yardımcı, kasaplara götürmenin daha güvenli olacağını söyledi.

Dini Vecibelere Dikkat

Kurbanlık seçerken dini vecibelere uyulması gerektiğini hatırlatan Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesimin belediye görevlileri eşliğinde ve veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, siparişle alınan kurbanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi. 

Bu ikili herkesin favorisi! Nar ile tuzdan gelen lezzet patlaması, iyice temizliyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?