Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

Engin Sevindik: Bedensel Engelli Demirci

IĞDIR – 2 yaşındayken çocuk felci geçiren Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham veriyor.

Yalnız yaşayan bedensel engelli Engin Sevindik, 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yapıyor. Sevindik, demircilik mesleğine kardeşine yardım ederek başladığını belirtti. Yaşı tutmadığı için yardım ettiği kardeşi işi bırakınca Sevindik devam etti. İş yeri olmadığı için telefonla gelen siparişlere engelli aracıyla giden Sevindik, işini çok sevdiğini söyledi. Eşi ve dostunun yardımları ve işine olan sevgisi sayesinde ayakta durduğunu ifade eden Sevindik, kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını, yakın çevresinin işlerini beğendiği için kendisine sürekli iş verdiğini belirtti.

Engin Sevindik, çocuk felci geçirdiği için ailesinin hastaneye götüremediğini ve yetersizlikler nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti. “Yüzde 80-85 oranında bedensel engelliyim. Engelli maaşım kesilmesinden dolayı mağduriyet yaşıyorum. Raporu yenilemek için hastaneye müracaat ettiğimde benden MR çekilmemi istediler. MR cihazında kapalı kalma korkusu yaşadığım için çekilemiyorum. Halim ortada, engelli maaşımın yeniden bağlanmasını istiyorum. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum” diyen Sevindik, engelli bireylerin toplumda karşılaştığı zorluklara rağmen güçlü şekilde ayakta kalabileceklerini belirterek çevresine de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Haber – Kamera: Özkan AYDIN, IĞDIR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Aşırı sıcaklar kalp hastalıklarını tetikliyor!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nem, kalp hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Samim Emet, özellikle 50 yaş üzeri bireyleri, sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğü ve ani kalp krizlerine karşı uyardı.

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.