Baba-oğul harvard’dan dereceyle mezun oldu

Harvard Üniversitesi Tarihi ve Türk Baba-Oğulun Başarısı

Harvard Üniversitesi, köklü tarihiyle dikkat çekiyor. 1636 yılında kurulan üniversiteye her yıl ortalama 60 bin kişi başvuruyor ancak sadece 2 bin kişi kabul ediliyor. Harvard’a kabul edilen her 100 öğrenciden 95.2’si elemeye takılıyor. Türk baba Sinan Kurmuş’un ardından oğlu Ali Kurmuş, Harvard Üniversitesi’nden onur derecesiyle mezun olan ilk Türklerden biri oldu.

Gençlik Yıllarında ABD Macerası Başladı

Sinan Kurmuş ve oğlu Ali Kurmuş, hikayelerini SÖZCÜ ile paylaştı. ODTÜ mezunu olan Sinan Kurmuş, eğitimli bir aileden geliyor. Ebeveynler, kızları Zeynep ve oğulları Sinan için tüm birikimlerini eğitime yatırmış. Lise yıllarında Fransız lisesinde eğitim gören Sinan, Amerika’da bir liseye başvurarak 2. sınıftayken kabul edilmiş.

Eğitime Verilen Değer

Harvard’a kabul edilme sürecini anlatan Sinan Kurmuş, “İngilizce bilgim yokken bile okul birincisi oldum ve Amerika’da şansımı denemeye karar verdim. 20’ye yakın üniversiteye başvurdum ve Harvard’dan kabul aldım. Sosyal Bilimler okuyarak 1996 yılında onur derecesiyle mezun oldum. Türkiye’ye dönüp çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptım ve şimdi Fide Okulları Genel Müdürü olarak çalışıyorum” dedi.

Geleceği Şekillendiren Kararlar

Ali Kurmuş’un eğitimiyle ilgili kararlara erken dönemde başlayan aile, oğulları Ali’nin başarılı bir şekilde eğitim almasını sağladı. Lise yıllarında burs kazanan Ali Kurmuş, bu sayede maddi olarak rahatlayıp eğitimine odaklanabildi. Aile, gençlerin eğitimlerine yaptıkları yatırımla gurur duyuyor.

Bilimsel Geleceğe Doğru Adımlar

Ali Kurmuş, Harvard’da fizik eğitimi almanın ardından Washington Üniversitesi’nde doktora yapmaya başladı. Nükleer fizikte uzmanlaşmayı hedefleyen Ali, babası gibi bilimsel alanda başarılı olmak istiyor. Türkiye’de yeterli destek ve kaynak olmamasından dolayı ABD’deki imkanları değerlendirmeyi tercih eden genç, bilimsel araştırmalara önem veriyor.

Geleceğe Yön Veren Tavsiyeler

2025 YKS sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak ve 1.6 milyon genç aday yerleşemeyecek. Harvard mezunu baba ve oğul, gençlere dünyadaki fırsatları değerlendirmeleri noktasında tavsiyelerde bulundu.

Related Posts

15 Temmuz’da bankalar açık mı? Salı günü bankada işi olanlar dikkat! İşte 14 Temmuz ve 15 Temmuz banka mesai durumu

15 Temmuz’da, bankalar kapalı mı, açık mı?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesi geri sayımda sona yaklaşılırken özellikle Salı günü bankada işi olanlar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Öte yandan 15 Temmuz’un hafta sonu ile birleşip 4 gün tatil olma durumu da en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bu nedenle 14 Temmuz’da da bankaların çalışıp çalışmayacağı merak ediliyor. Peki, 14 ve 15 Temmuz’da bankalar açık mı? İşte cevabı…

ALES SONUÇ İLAN TARİHİ 2025 || ÖSYM tarihi duyurdu! ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? 6 Temmuz Pazar günü yapılan sınava giren yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki sınav sonuç tarihi ÖSYM tarafından ilan edildi. Bununla birlikte sınav sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilecek. Peki, ALES – 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen ayrıntılar…

Eskişehir elektrik kesintisi 9 Temmuz 2025 || Eskişehir’de elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek?

Eskişehir’de 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü planlı elektrik kesintileri, şehir genelinde birçok mahalle ve ilçeyi etkiliyor. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, bakım, onarım ve altyapı çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek kesintiler, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürecek. Vatandaşlar, “Eskişehir’de elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek?” sorusuna yanıt ararken, OEDAŞ’ın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan kesinti programı yoğun ilgi görüyor.

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

Caz müzisyeni Gregory Privat, İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

Caz müzisyeni Gregory Privat, İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.