İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Riski ve Tedavisi

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyonlara dikkat! Uzmanlar, implantların ömür boyu kalıcı olmayabileceğini ve bazı durumların implant kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

İmplantın çevresinde oluşabilecek enfeksiyonların, ağız içindeki her tür sıkıntıyı etkileyebileceğini vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, enfeksiyonun belirtileri hakkında bilgi verdi. Güler, “Enfeksiyon başladığında öncelikle diş etinde kızarıklık ve kanama görülür. Bu durum tedavi edilmezse ilerleyerek kemikte erimeye neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Ağız İçindeki Sorunlar ve İmplantlar

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implantların ömür boyu kalıcı olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, “İmplantlar, ağız içindeki biyolojik dokulara yerleştiği için her türlü ağız sorunundan etkilenebilir. Bu sebeple implant çevresindeki enfeksiyonların erken teşhis edilip tedavi edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Belirtileri ve Tedavisi

İmplant çevresinde enfeksiyon belirtilerinin kızarıklık ve kanama olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Enfeksiyon ilerledikçe kemikte erime olabilir ve implantın tutunduğu kemik zayıflayabilir. Bu durumda implantın çıkartılması gerekebilir. Erken müdahale önemlidir, ancak ilerleyen vakalarda cerrahi müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi Müdahale ve Sonrası

Enfeksiyon durumunda cerrahi müdahalenin gerekebileceğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implant çevresindeki enfeksiyonun temizlenmesi için cerrahi işlemlerin yapılabileceğini anlattı. Güler, “Kemikte problem varsa cerrahi müdahale ile bölgenin düzeltilmesi mümkündür. İmplant etrafındaki enfeksiyonun iyileşmesi için hasta ağız hijyenine dikkat etmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.